Porcijas: 16
Sastāvdaļas:
- 150 g Einkorn kviešu vai speltas kviešu
- ½ tējk. Cepamā pulvera (gluten free)
- 2 ēd.k. kokosriekstu cukura
- 70 g kokosriekstu eļļas (siltas)
- 150 g grieķu jogurta no aitas piena (ar 10% tauku saturu)
- ¼ tējk. sāls
- 1 ēd.k. sagrieztu mandeļu
- 1 ēd.k. bērzu cukura vai kokosriekstu cukura
- ¼ tējk. malta kanēļa
- 1 ābols
- Milti apkaisīšanai
Piederumi: liels maisīšanas trauks, virtuves dvielis, cepešpanna, pergamenta papīrs, cepeškrāsns, griešanas dēlis, nazis, neliels maisīšanas trauks, nazis, mīklas ripināšanas tapa, dzesēšanas statīvs (pēc izvēles)
Lielā bļodā sajauciet Einkorn kviešus, cepamo pulveri, kokosriekstu cukuru un sāli. Samaisiet jogurtu un kokosriekstu eļļu un ar rokām sasmalciniet mīklu.
Pārklājiet maisīšanas trauku ar virtuves dvieli un paturiet to ledusskapī apmēram 30 minūtes. Pārklājiet cepešpannu ar pergamenta papīru.
Tikmēr sasmalciniet mandeles un sajauciet tās ar bērza cukuru un kanēli. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 150°C/300°F ar siltumnesēja plūsmu no augšas uz leju.
Uz miltainas darba virsmas izrullējiet mīklu apļa formā (ar diametru apmēram 26 cm). Ja nepieciešams, izmantojiet šķīvi formas atbilstības kontrolei un pievienojiet miltus apkaisīšanai. Sagrieziet mīklu 16 vienādos trīsstūros.
Ābolus atbrīvojiet no serdēm, nomizojiet un sagrieziet šķēlēs. Mandeļu-kanēļa maisījumu izklājiet virs mīklas trīsstūriem. Uz katra mīklas gabala ārējās daļas novietojiet ābolu šķēli.
No ārpuses izrullējiet mīklas gabaliņus, iekšpusē ietinot ābolu šķēles.
Novietojiet mini kruasānus uz cepešpannas un pārklājiet ar pārējo mandeļu-kanēļa maisījumu. Novietojiet to visu cepeškrāsnī un karsējiet apmēram 15–18 minūtes pie 150°C/300°F. Ļaujiet atdzist. Izbaudiet šo ēdienu!
Pēc kopā pavadītā #enjoytogether mirkļa izbaudīšanas jums nav jāuztraucas par netīrajiem traukiem.
Izvēloties Somat, vienkārši tiksiet pie tīriem traukiem. Mūsu spēcīgais sastāvs tiek galā pat ar visgrūtāk noņemamajiem netīrumiem kā taukiem un piedegušām ēdienu atliekām.