Kad nepieciešams traukus mazgāt ar rokām, šie daži ieteikumi atvieglos darba veikšanu un palīdzēs to paveikt ātrāk un efektīvāk.
Lielāko daļu trauku vislabāk ir mazgāt karstā ūdenī. Karsts ūdens palīdz atbrīvoties no dažām baktērijām un sašķelt taukus. Parasti ūdenim jābūt karstākam par 45 grādiem pēc Celsija (110 grādiem pēc Fārenheita), taču jums nevajag meklēt termometru katru reizi, kad vēlaties nomazgāt glāzi. Piepildiet izlietni ar ūdeni, kas ir pietiekami karsts, lai jūs tajā varētu ilglaicīgi turēt kailas rokas. Vairumā gadījumu nenosegta āda var ļoti ilgi izturēt ūdenī, kura temperatūra nepārsniedz 45 grādus pēc Celsija (110 grādus pēc Fārenheita). Lai atvieglotu procesu, mazgāšanas laikā valkājiet cimdus. Gumijas cimdi aizsargā jūsu rokas un padara procesu paciešamāku.
Svarīga ir arī skalošanas ūdens temperatūra. Karsts ūdens palīdz atbrīvoties no atlikušā šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa un baktērijām, kā arī paātrina žūšanas procesu, novietojot traukus to žāvēšanas plauktā. Tas arī palīdz samazināt traipu un švīku rašanos.
Kaut arī mēs iesakām mazgāt traukus karstā ūdenī, Pur ir izstrādāts, lai efektīvi iedarbotos arī zemākās temperatūrās, piemēram, istabas temperatūrā. Pateicoties īpašā enzīma tehnoloģijai, tas likvidē netīrumus un taukus, vienlaikus taupot enerģiju.
Tādi šķidrie trauku mazgājamie līdzekļi kā Pur satur gan polārās (ūdeni mīlošās), gan nepolārās (eļļu mīlošās) daļas, kas palīdz izvilkt taukus un efektīvi notīrīt tos no traukiem. Taču, ja jums jānotīra ļoti liels tauku daudzums vai piekaltušas ēdienu atliekas, labākā rīcība nav beršana – patiesībā daudz labāk ir ļaut traukiem atmiekšķēties šķīdumā, ko veido karsts ūdens un daži pilieni Pur šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa. Jau pēc pāris minūtēm piekaltušās atliekas un taukus varēsiet pavisam vienkārši nomazgāt.
Šeit ir aprakstīti labākie veidi, kā taupīt ūdeni trauku mazgāšanas laikā.
- Nemainiet ūdeni, kad putas pazūd. Šķidrais trauku mazgājamais līdzeklis vēl aizvien var efektīvi iedarboties, lai gan burbuļi vairs nav redzami.
- Pirms trauku ievietošanas izlietnē noslaukiet pēc iespējas vairāk ēdiena atlieku ar papīra dvieli. Tas palīdzēs samazināt netīrumu un tauku daudzumu ūdenī.
- Pirms skalošanas nomazgājiet piecus vai sešus traukus. Ūdens nav jāatstāj tekot, kā arī jums nav jānoskalo katrs trauks uzreiz pēc tā nomazgāšanas.
- Nemazgājiet katru trauku atsevišķi zem tekoša krāna ūdens. Piepildiet izlietni vai trauku mazgāšanas bļodu, lai taupītu ūdeni.
Domājat, kā mazgāt traukus? Skatiet šis trauku mazgāšanas darbības, lai atvieglotu savu ikdienu.
- Piepildiet izlietni vai bļodu ar karstu ūdeni.
- Iepiliniet dažus Pur trauku mazgāšanas līdzekļa pilienus karstā ūdenī. Pareizais daudzums var mainīties atkarībā no izmantotā šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa veida.
- Pirms mazgāšanas notīriet no traukiem ēdienu atliekas.
- Vispirms nomazgājiet stikla traukus, tad šķīvjus un galda piederumus. Atstājiet taukainākos traukus, katlus un pannas pēdējos.
- Rūpīgi noskalojiet šķidro trauku mazgājamo līdzekli no katra trauka.
- Ļaujiet traukiem nožūt, ievietojot tos trauku žāvēšanas plauktā, vai noslaukiet tos ar dvieli.
- Atcerieties, ka jāizmazgā ir arī visi virtuves dvieļi, birstes vai drānas, lai nodrošinātu, ka nākamajā trauku mazgāšanas reizē šie priekšmeti ir tīri.
Visticamāk, jūs vēlaties visus traukus nožāvēt ar dvieli, taču šāda rīcība ne vienmēr ir atbilstoša. Žāvēšana ar dvieli var prasīt laiku un pūles, ņemot vērā trauku daudzumu. Ievietot traukus žāvējamajā plauktā visbiežāk ir labāka izvēle, jo tādējādi trauki kārtīgi nožūst, pirms tos novietojat skapī.
Atcerieties, ka mitrums no traukiem pilēs uz virtuves skapīša, kas atrodas tieši zem žāvēšanas plaukta. Ja plaukta komplektācijā neietilpst gumijas vai plastmasas pamatne ūdens uztveršanai, novietojiet zem plaukta cepampannu.
Ātri un efektīvi iegūstiet tīrus traukus ar šiem ieteikumumiem trauku mazgāšanai.