Skip to Content

Kā mazgāt traukus

Vai jums ir pazīstama situācija, kad pēc labas maltītes virtuvē ir sakrājušies tik daudz trauku, ka nezināt, no kura gala sākt tos mazgāt? Tur ir vairākas netīras pannas, šķīvji, krūzes un galda piederumi, kuriem jūs labprāt liktu pazust uz burvju mājiena. Zināšanas par to, kā pareizi mazgāt traukus, var ietaupīt daudz laika un samazināt ieguldītās pūles. Tādēļ mēs izveidojām nelielu instrukciju.

Kādi piederumi ir nepieciešami?

Trauku mazgāšanai, beršanai un žāvēšanai varat izmantot vairākus piederumus, tostarp:

  • trauku mazgāšanas līdzekli;
  • sūkļus;
  • drānas;
  • birstes;
  • drāšu sūkļus;
  • gumijas cimdus;
  • virtuves dvieļus;
  • trauku žāvēšanas plauktu.

Birstes ar neilona sariem bieži vien ir labākā izvēle, jo tajās uzkrājas mazāk baktēriju. Apstrādājot traukus ar drāšu sūkļiem, rīkojieties uzmanīgi. Lai gan tie palīdz ātri noņemt piekaltušas ēdienu paliekas, tie var arī saskrāpēt trauku virsmas.

Iepriekšēja trauku sakārtošana

Vispirms jums trauki ir jāsakārto tādā secībā, kādā tie tiks mazgāti. Vienmēr sāciet ar traukiem, kas nav ārkārtīgi netīri. Tādējādi trauku mazgāšanas ūdens ilgāk saglabāsies tīrs. Šādi trauki var būt:

  • glāzes;
  • krūzes;
  • sudraba galda piederumi.

Pēc tam notīriet ēdienu radītos traipus un atliekas no šķīvjiem un bļodām. Ļoti netīri un taukaini trauki, kā arī katli un pannas, ir jāmazgā pēdējie. Ja pie kāda no traukiem ir piekaltušas ēdienu atliekas vai piedeguši tauki, pirms mazgāšanas pamērcējiet tos, lai padarītu netīrumus un ēdienu atliekas mīkstākas un vieglāk nomazgājamas. Izmantojot Pur šķidro trauku mazgājamo līdzekli, mērcēšana ir jāveic tikai dažas minūtes, un pēc tam traukus var pavisam vienkārši nomazgāt.

Ja iespējams, uzreiz pēc lietošanas un pirms mazgāšanas notīriet ēdienu atliekas no šķīvjiem. Tas ne tikai atvieglo mazgāšanu un novērš ēdiena piekalšanu, bet arī palīdz saglabāt trauku mazgājamo ūdeni tīrāku.

Pareizā šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa izvēle

Trauku mazgāšanas laikā pareizajam trauku mazgājamajam līdzeklim var būt izšķiroša nozīme ne tikai attiecībā uz traukiem, bet arī jūsu rokām. Pur Kraftgel tika izstrādāts, lai tiktu galā ar grūtām trauku mazgāšanas situācijām, vienlaikus likvidējot cietes, tauku un piedegumu atliekas. Tā spēcīgās tauku šķīdināšanas spējas un dubultās enzīma tehnoloģijas apvienojums liek jūsu traukiem atkal mirdzēt bez pārmērīgas beršanas. Ja jums ir sausa vai jutīga āda, izmantojiet maigāko šķidro trauku mazgājamo līdzekli Pur Sensitive. Tādēļ, ka tam ir ādai draudzīgāks pH līmenis, to iesaka lietot dermatologi.

Karstais ūdens pret auksto ūdeni

Principā traukus ir ieteicams mazgāt karstā ūdenī, lai sašķeltu taukus un likvidētu baktērijas. Lai sasniegtu optimālu rezultātu, traukus vajadzētu mazgāt vismaz 45 grādu pēc Celsija (110 grādu pēc Fārenheita) karstā ūdenī. Rokām mazgāšanas laikā nebūs patīkami atrasties šādā temperatūrā, tādēļ valkājiet cimdus. Pur šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa sastāvā ir unikāla enzīmu tehnoloģija, tādēļ tas iedarbojas efektīvi arī vēsākās ūdens temperatūrās, patērējot mazāk enerģijas un saudzējot vidi. Atcerieties, ka ūdens ir jānomaina tad, kad tas kļūst auksts un netīrs.

Pareizā šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa daudzuma izmantošana

Ja mazgājat traukus ar rokām, jums var rasties jautājums par to, cik daudz trauku mazgājamā līdzekļa vajadzētu izmantot. (Saite uz sadaļu “Cik daudz šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa vajadzētu izmantot?”). Bieži vien tas ir atkarīgs no pieejamā šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa veida. Jūs varat izmantot nelielu Pur Power Gel daudzumu, lai mazgātu traukus ikdienā – uz katriem 5 litriem ūdens nepieciešami 3 ml trauku mazgājamā līdzekļa. Grūti nomazgājamiem traukiem izmantojiet 5 ml (vienu ēdamkaroti) uz katru ūdens litru.

Ja izmantojat Pur Sensitive vai nekoncentrētu šķidro trauku mazgājamo līdzekli, izmantojiet 5 ml (1,5 ēdamkarotes) šķidrā trauku mazgājamā līdzekļa uz katriem 5 ūdens litriem. Ja jāmazgā īpaši taukaina panna vai trauks ar piekaltušām ēdienu atliekām, varat izmantot vairāk par 5 ml uz vienu ūdens litru.

Trauku skalošana

Kad esat nomazgājis piecus vai sešus traukus, iesakām tos rūpīgi noskalot karstā ūdenī. Karstais ūdens palīdz likvidēt jebkādus uz traukiem palikušos netīrumus, ziepes un baktērijas. Tas arī palīdz traukiem ātrāk nožūt un samazina traipu un švīku rašanos. Lai sasniegtu rezultātu ātrāk, skalošanas ūdenim vajadzētu būt nedaudz karstākam par mazgāšanas ūdeni, taču varat droši izmantot arī istabas temperatūras ūdeni.

Trauku žāvēšana: žāvēt ar dvieli vai ļaut tiem nožūt trauku žāvēšanas plauktā?

Ja nosusināt traukus ar dvieli, varat uzreiz tos nolikt vietā, taču šis process var būt ļoti laikietilpīgs. Bieži vien labāk ir ļaut tiem nožūt, atstājot trauku žāvēšanas plauktā, lai gan šādā gadījumā paies ilgāks laiks, līdz varēsiet tos nolikt vietā.

Kad trauki ir sausi, varat tos nolikt atpakaļ vietās.

Izlietnes un trauku mazgāšanas piederumu tīrīšana

Kad trauki ir nomazgāti, iztīriet izlietni ar šķidro trauku mazgājamo līdzekli, lai atbrīvotos no mikrobiem, baktērijām un netīrumiem, kas var atrasties jūsu izlietnē, uz virtuves darba virsmām un plīts. Jums jāparūpējas arī par saviem virtuves piederumiem. Lai nodrošinātu, ka virtuves dvieļi, sūkļi un citi virtuves piederumi ir brīvi no baktērijām un mikrobiem, tos regulāri mainiet.

Ietaupiet trauku mazgāšanai patērēto laiku un samaziniet jūsu pūles, izpildot šajā darbību plānā norādītās trauku mazgāšanas darbības.

Citas tēmas

  • Kā strādā šķidrais trauku mazgājamais līdzeklis?
  • Trauku mazgāšanas ieteikumi
  • Cik daudz līdzekļa vajadzētu izmantot?